[ut2004] Help? 64 bit linux client and poor fps.

augustus at linuxhardware.org augustus at linuxhardware.org
Wed Nov 24 16:01:51 EST 2004

Does your output of this command look anything like this?

augustus at glacier ~ $ cat /proc/driver/nvidia/agp/status
Status:          Enabled
Driver:          AGPGART
AGP Rate:        8x
Fast Writes:     Enabled
SBA:             Enabled

Kris Kersey (Augustus)
LinuxHardware.org Site Manager
augustus at linuxhardware.org
Gentoo Linux AMD64 Developer
augustus at gentoo.org

On Wed, 24 Nov 2004, Clint Goudie-Nice wrote:

> Greetings all, I'm wondering if ya-all can help me out with my fps on my
> client.
> Looking over large complex scenes causes huge drops in fps, down into
> the teens on my Geforce 5950 ultra. The odd thing is, turning down my
> settings from high/highest to normal and turning off all the checkboxes
> in the video tab and decreasing the fog distance, and there is no
> noticeable change in fps.
> Also, oddly, changing from 32 to 16 bit and reducing the video
> resolution tends to _decrease_ my fps, and decreasing video resolution
> decreases fps.
> It's almost like the pipeline to the video card has been limited...
> I've played with tons of the settings in my user's UT2004.ini to no
> avail.
> I'm fairly convinced that the DesiredRefreshRate= setting in the opengl
> section is broken, as it doesn't seem to have any effect.
> These same scenes are zippy in 32bit windows.. :(
> Is there anyone out there who has found some magic setting that speeds
> things up?
> This was with Fedora Core 3 x86_64, (IE: 2.6.9 kernel), the latest
> nvidia drivers (1.0-6629), a 256mb Geforce 5950 Ultra, and 1gb of
> physical ram.
> Clint

More information about the ut2004 mailing list