[ut2004] ALSA and ingame music

Gian Paolo Mureddu Thetargos at tutopia.com
Sun Feb 15 06:26:35 EST 2004

Andrew Pilley wrote:

>On Sun, 2004-02-15 at 21:14, Gian Paolo Mureddu wrote:
>>    I don't know if this has been asked before (just joined the list as 
>>of 1 minute ago). The problem I am experiencing is the following: The 
>>music volume is just too low, unperceptible on my regular speaker system 
>>(unless I blow up all the way up the volume, externally) and nearly 
>>unperceptible with my earphone system (which is what I use for gaming). 
>>Anyway, the volume sliders in the game seem to work right for the speach 
>>(anouncer) and the sound (FX?), but not so for the music (Ok, it 
>>acutally works, but since you can't hear almost nothing...
>It's a known bug (it's in bugzilla) and it's not limited to ALSA. i'm
>using the OSS-style emu10k1 driver here on 2.6.2, and it similarly has
>very quiet sound effects.
>no other warfare-based game has the same effect here.
>Andrew 'ashridah' Pilley
Thanks for clarifying that, since a friend of mine with an Nforce2 
motherboard with the SoundStorm chip (also running with ALSA) has the 
same problem, I naturally thought it was due to ALSA (since the game is 
built around OSS), but now that you say that it's a known bug, well... 
I'll go check bugzilla.icculus.org then. Thanks.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://icculus.org/pipermail/ut2004/attachments/20040215/e78cf936/attachment.htm>

More information about the ut2004 mailing list