[ut2004] SDLGLDrv problems with UT demo on Linux

Zachary Williams admin at ztnet.com
Mon Aug 16 16:38:09 EDT 2004

AFAIK, the demo only supported D3D and Glide properly.  It was a thought to 
add regular OpenGL support to the demo, but it never was.  Back when the 
demo came out, everyone had their voodoo cards.  So unless you break out an 
old voodoo from the can, or find some sort of wrapper for linux, you may be 
SoL.  I tried to do this myself, so if anyone has some info I may have 
missed during my googling, proove me wrong please. :)


----- Original Message ----- 
From: "Rob Jensen" <r_jensen11 at yahoo.com>
To: <ut2004 at icculus.org>
Sent: Sunday, August 15, 2004 4:09 PM
Subject: [ut2004] SDLGLDrv problems with UT demo on Linux

> I'm trying to get the original UT demo for Linux running, but it's
> becomeing a major headache.
> Here's what's in my UnrealTournament.ini file:
> [Engine.Engine]
> GameRenderDevice=SDLGLDrv.SDLGLRenderDevice
> AudioDevice=Audio.GenericAudioSubsystem
> NetworkDevice=IpDrv.TcpNetDriver
> DemoRecordingDevice=Engine.DemoRecDriver
> Console=UTMenu.UTConsole
> Language=int
> GameEngine=Engine.GameEngine
> EditorEngine=Editor.EditorEngine
> WindowedRenderDevice=SoftDrv.SoftwareRenderDevice
> RenderDevice=SDLGLDrv.SDLGLRenderDevice
> DefaultGame=Botpack.DeathMatchPlus
> DefaultServerGame=Botpack.DeathMatchPlus
> ViewportManager=XDrv.XClient
> Render=Render.Render
> Input=Engine.Input
> Canvas=Engine.Canvas
> I'm using an ATI Radeon card w/ the official ATI drivers, and I'm
> trying to use OpenGL, but I keep on getting this error whenever I try
> to launch the executable:
> ~/utdemo/System$ ./UnrealTournament
> Xlib:  extension "XFree86-DGA" missing on display ":0.0".
> Can't find file for package 'SDLGLDrv'
> Aborted
> Any suggestions?
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around
> http://mail.yahoo.com

More information about the ut2004 mailing list