ATi drivers (Re: Speed of loading maps)

Gian Paolo Mureddu thetargos at
Sun Feb 27 20:48:33 EST 2005

Douglas Wade Needham wrote:

>BTW.  I have been trying to get the ATI driver to run my display under FC3,
>so that I can ditch XP and play on UN*X, but even with this latest
>driver, it still does not work, and instead I end up with it acting as
>if the system were powered down.  I just have not yet had a chance to
>collect the diagnostics and send it off to ATI.  Anybody have any luck
>with FC3 and the 9500Pro?  If so, please reply to that in a separate
>thread or directly.
>- Spacey
First of all, what is your hardware? I assume you know that the ATi 
drivers are a bit pesky as to the hardware you are running, especially 
if you are running a 64-bit system. Most likely you will have to check 
your configuration. The driver builds beautifully in my secondary system 
(FC3+custom kernel) with a Radeon 9500 NP 128Mb VRAM. Of special 
interest is the bit about the option UseInternalAGPGART under the 
Section "Device" of your xorg.conf file, and also to check whether you 
are running 64-bit or 32-bit Linux. When this happens, try to edit 
inittab to boot into init 3 (change the line that reads 
id:5:initdefault: to id:3:initdefault: in order to do this, and see the 
latest Xorg log file (/var/log/Xorg.0.log). Pay special attention to 
lines starting with (EE) and (WW) (Errors and warnings respectively)... 
Maybe it can't find a suitable configuration or something?

Hope this helps.

Visita y comienza a navegar más rápido en Internet. Tutopia es Internet para todos.

More information about the ut2004 mailing list